Kiedy możesz nie dopuścić do pracy osoby zatrudnionej przy przetwórstwie mleka i jego pochodnych

Sebastian Kryczka

9 września 2022

AdobeStock_133216088

Zajmuję się chowem bydła mlecznego, ale oprócz tego prowadzę niewielki zakład, w którym produkujemy sery na rynek regionalny. Zatrudniam kilku pracowników. Niedawno jeden z nich stawił się do pracy z otartym naskórkiem. Czy dobrze postąpiłem, nie dopuszczając go do pracy?

Pełna treść dostępna dla zalogowanych użytkowników.

Pozostało jeszcze 97% treści.

Aby zobaczyć całą treść, załóż konto testowe lub zaloguj się.

  • Praktyczne porady ekspertów prawa rolnego, cywilnego, podatkowego
  • Fachowe informacje dotyczące upraw i hodowli zwierząt
  • Informacje o ważnych terminach
Sebastian Kryczka
Sebastian Kryczka
prawnik, absolwent Wydziału Prawa Administracji i Ekonomii (Zakład Prawa Pracy) Uniwersytetu Wrocławskiego. Od 2002 r. zawodowo zajmuje się problematyką prawa pracy, jak również w zagadnieniami związanymi z działalnością kontrolno-nadzorczą sprawowaną przez Państwową Inspekcję Pracy. Ekspert współpracujący z największymi i najbardziej opiniotwórczymi podmiotami w kraju, zajmującymi się problematyką prawa pracy

Certyfikat rzetelnosciLaur zaufaniaSMB logoTop firma