Zajmuję się chowem bydła mlecznego, ale oprócz tego prowadzę niewielki zakład, w którym produkujemy sery na rynek regionalny. Zatrudniam kilku pracowników. Niedawno jeden z nich stawił się do pracy z otartym naskórkiem. Czy dobrze postąpiłem, nie dopuszczając go do pracy?
Pozostało jeszcze 97% treści.
Aby zobaczyć całą treść, załóż konto testowe lub zaloguj się.
- Praktyczne porady ekspertów prawa rolnego, cywilnego, podatkowego
- Fachowe informacje dotyczące upraw i hodowli zwierząt
- Informacje o ważnych terminach
Sebastian Kryczkaprawnik, absolwent Wydziału Prawa Administracji i Ekonomii (Zakład Prawa Pracy) Uniwersytetu Wrocławskiego. Od 2002 r. zawodowo zajmuje się problematyką prawa pracy, jak również w zagadnieniami związanymi z działalnością kontrolno-nadzorczą sprawowaną przez Państwową Inspekcję Pracy. Ekspert współpracujący z największymi i najbardziej opiniotwórczymi podmiotami w kraju, zajmującymi się problematyką prawa pracy