Zajmuję się chowem bydła mlecznego, ale oprócz tego prowadzę niewielki zakład, w którym produkujemy sery na rynek regionalny. Zatrudniam kilku pracowników. Niedawno jeden z nich stawił się do pracy z otartym naskórkiem. Czy dobrze postąpiłem, nie dopuszczając go do pracy?
Jeśli, oprócz hodowli bydła, chciałbyś zająć się również przetwórstwem mleka, musisz wziąć pod uwagę wiele skomplikowanych kwestii. Jedną z nich jest bezpieczeństwo i higiena pracy. Odzież robocza, stan pomieszczeń i wymogi dotyczące stanowisk pracy oraz pomieszczeń laboratoryjnych, a nawet kondycja rąk pracowników to sprawy, którym powinieneś poświęcić dużo uwagi. Dlaczego? Odpowiedzi znajdziesz w tej poradzie.
© Wiedza i Praktyka
Strona używa plików cookies. Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies.