Kazeina w mleku

Joanna Cała

13 lutego 2020

AdobeStock_493193259

Mleko krowie to wieloskładnikowy płyn, którego ponad 80% stanowi woda. Pozostałe składniki to tłuszcz, białko, minerały i cukier mlekowy (laktoza). Ilość składników mleka jest uwarunkowana genetycznie oraz środowiskowo. Z warunków środowiskowych najważniejsze jest żywienie oraz zdrowotność. W tym artykule skupimy się na białku w mleku krowim.

Pełna treść dostępna dla zalogowanych użytkowników.

Pozostało jeszcze 95% treści.

Aby zobaczyć całą treść, załóż konto testowe lub zaloguj się.

  • Praktyczne porady ekspertów prawa rolnego, cywilnego, podatkowego
  • Fachowe informacje dotyczące upraw i hodowli zwierząt
  • Informacje o ważnych terminach
Joanna Cała
Magdalena Świąder
mgr inż. rolnictwa, doktorant z zakresu agronomii, hodowca bydła

Certyfikat rzetelnosciLaur zaufaniaSMB logoTop firma