Już 29 września 2022 odbędzie się II edycja konferencji online „Od pola do stołu”. Wydarzenie skierowane jest do rolników, producentów żywności, producentów opakowań, hurtowni spożywczych, hurtowni produktów ekologicznych, producentów żywności innowacyjnej i producentów alternatywnych źródeł energii.
Podczas tego bezpłatnego wydarzenia uczestnicy będą mogli wysłuchać czterech modułów, w których udział wezmą eksperci w swoich dziedzinach. Poruszone zostaną następujące kwestie:
Moduły III i IV będą miały formułę międzynarodową: wysłuchamy opinii zagranicznych specjalistów z dziedzin rolnictwa ekologicznego i znakowania środowiskowego.
Rok 2022 stoi pod znakiem licznych zmian w przepisach, również tych dotyczących produkcji żywności. Wiele z nich należy do konsekwentnie realizowanego planu poprawy diety Europejczyków. Prawodawstwo Unii Europejskiej dąży do stopniowego ograniczania użycia pestycydów oraz wzrostu świadomości konsumentów w kwestii składników odżywczych pożywienia. Planowane jest ograniczenie promocji żywności o wysokiej zawartości tłuszczów, soli i cukrów.
Konferencja „Od pola do stołu” pozwoli uczestnikom uaktualnić i usystematyzować wiedzę na temat nowości prawnych w branży. Dzięki niej zrozumienie przemian i wdrożenie ich w swojej działalności stanie się znacznie łatwiejsze. Wydarzenie jest zupełnie bezpłatne!
ZAPRASZAM DO ZAPISU. WEŹ UDZIAŁ W KONFERENCJI.