Jarmuż – zapomniane warzywo. Przekonaj się, dlaczego warto wrócić do jego uprawy

Elżbieta Kapusta

9 września 2022

AdobeStock_11060008

Biorąc pod uwagę wiele zalet jarmużu, jego właściwości odżywcze i prozdrowotne, odporność na mróz i łatwość uprawy w Polsce, powinien on być szerzej rozpowszechniany i uprawiany, a także spożywany w większych ilościach, szczególnie w okresie zimowym, kiedy brak jest naszych świeżych rodzimych warzyw. Z tego artykułu dowiesz się, kiedy go wysiewać, jak chronić przed szkodnikami i przechowywać.

Pełna treść dostępna dla zalogowanych użytkowników.

Pozostało jeszcze 95% treści.

Aby zobaczyć całą treść, załóż konto testowe lub zaloguj się.

  • Praktyczne porady ekspertów prawa rolnego, cywilnego, podatkowego
  • Fachowe informacje dotyczące upraw i hodowli zwierząt
  • Informacje o ważnych terminach
Elżbieta Kapusta
Elżbieta  Kapusta
Zakład Zasobów Genowych Roślin Ogrodniczych Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach

Certyfikat rzetelnosciLaur zaufaniaSMB logoTop firma