Biorąc pod uwagę wiele zalet jarmużu, jego właściwości odżywcze i prozdrowotne, odporność na mróz i łatwość uprawy w Polsce, powinien on być szerzej rozpowszechniany i uprawiany, a także spożywany w większych ilościach, szczególnie w okresie zimowym, kiedy brak jest naszych świeżych rodzimych warzyw. Z tego artykułu dowiesz się, kiedy go wysiewać, jak chronić przed szkodnikami i przechowywać.
Jarmuż ma wiele zalet. Dzięki właściwościom odżywczym i prozdrowotnym, a także odporności na mróz, powinien być szerzej rozpowszechniany i uprawiany. Warto go także spożywać w większych ilościach, szczególnie zimą, kiedy brak jest naszych świeżych rodzimych warzyw. Z tego artykułu dowiesz się, kiedy go wysiewać, jak chronić przed szkodnikami i przechowywać.
© Wiedza i Praktyka
Strona używa plików cookies. Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies.