Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Zasady sanitarno-epidemiologiczne i higieny obowiązujące przy produkcji i sprzedaży RHD

Dodano: 10 września 2019

Rolniczy handel detaliczny nie skupia się wyłącznie na produkcji w przydomowych budynkach gospodarczych lub w pomieszczeniach mieszkalnych. Często jest on na tyle istotnym elementem, że rolnik jest w stanie stworzyć nieprzemysłowy proces produkcji (osobny zakład produkcyjny), dla którego przygotuje odpowiednie budynki, organizuje transport i zapewnia zaplecze specjalistycznego sprzętu. W takim przypadku musi spełnić ogólne warunki higienicznego postępowania z żywnością w procesie przetwórstwa oraz warunki szczególne – dla danego rodzaju produkcji. Poznaj szczegóły.

Pozostało jeszcze 97 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników „Agrodoradca”



Dołącz do grona czytelników
„Agrodoradca”



Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła
Sprawdź inne nasze serwisy
wiper-pixel