Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Rolniczy handel detaliczny – wymogi i zasady zgłaszania, przepisy sanitarne i bezpieczeństwo

Dodano: 10 września 2019

Rolniczy handel detaliczny polega na produkcji żywności pochodzącej w całości lub części z własnej uprawy, hodowli lub chowu podmiotu działającego na rynku spożywczym i zbywaniu takiej żywności konsumentowi finalnemu (czyli ostatecznemu konsumentowi środka spożywczego, który nie wykorzystuje żywności w ramach działalności przedsiębiorstwa spożywczego) albo do zakładów prowadzących handel detaliczny z przeznaczeniem dla konsumenta finalnego. Ale żeby sprzedaż można było zaliczyć do odbywającej się w ramach RHD (a zatem, aby korzystać z przywilejów z tym związanych) trzeba spełnić wiele spełnić warunków.

Pozostało jeszcze 94 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników „Agrodoradca”



Dołącz do grona czytelników
„Agrodoradca”



Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Sprawdź inne nasze serwisy
wiper-pixel