Pytanie: Jak korzystnie uregulować czas pracy pracowników, gdy pracodawca prowadzi działy specjalne produkcji rolnej (uprawa pomidora w szklarni)? W sezonie w szklarniach powinno się pracować po 10 godzin dziennie. Na początku roku z kolei, gdy nie ma tak dużo pracy, pracownicy pracują po pięć godzin i mają dni wolne.
Pozostało jeszcze 95 % treści
Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.
Treść artykułu dostępna dla zalogowanych użytkowników
Zyskaj:
- praktyczne porady ekspertów prawa rolnego, cywilnego, podatkowego
- fachowe informacje dotyczące upraw i hodowli zwierząt
- informacje o ważnych terminach
Autor: Joanna Suchanowska
Adwokat, specjalizuje się m.in. w zagadnieniach czasu pracy oraz wynagrodzenia za pracę i innych świadczeń ze stosunku pracy, szkoleniowiec z dużym doświadczeniem prowadzący zarówno szkolenia otwarte jak i zamknięte; autor licznych publikacji z zakresu prawa pracy.