Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Bakterie przetrwalnikowe – dowiedz się, czy to problem hodowców, czy mleczarni

Autor: Joanna Cała

Dodano: 3 sierpnia 2018
Pytanie: Niedawno mleczarnia, do której oddaję mleko z mojego gospodarstwa stwierdziła, że w oddanym mleku znajdują się bakterie przetrwalnikowe z rodzaju Clostridium. Jestem przekonany, że w hodowli zadbałem o odpowiednią higienę udoju. Czy jest możliwe, że zakażenie tymi bakteriami jednak nastąpiło w gospodarstwie?

Pozostało jeszcze 94 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników
„Upraw w praktyce”



Dołącz do grona czytelników
„Upraw w praktyce”



Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła

Autor: Joanna Cała

mgr inż. rolnictwa, doktorant z zakresu agronomii, hodowca bydła
Słowa kluczowe:
hodowlarolnictworolnik
Sprawdź inne nasze serwisy
wiper-pixel