Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Kiedy możesz nie dopuścić do pracy osoby zatrudnionej przy przetwórstwie mleka i jego pochodnych

Sebastian Kryczka

Autor: Sebastian Kryczka

Dodano: 12 lipca 2018
Pytanie: Zajmuję się chowem bydła mlecznego, ale oprócz tego prowadzę niewielki zakład, w którym produkujemy sery na rynek regionalny. Zatrudniam kilku pracowników. Niedawno jeden z nich stawił się do pracy z otartym naskórkiem. Czy dobrze postąpiłem, nie dopuszczając go do pracy?

Pozostało jeszcze 97 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników
„Upraw w praktyce”



Dołącz do grona czytelników
„Upraw w praktyce”



Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła
Sebastian Kryczka

Autor: Sebastian Kryczka

Prawnik, absolwent Wydziału Prawa Administracji i Ekonomii (Zakład Prawa Pracy) Uniwersytetu Wrocławskiego. Od 2002 r. zawodowo zajmuje się problematyką prawa pracy, jak również w zagadnieniami związanymi z działalnością kontrolno-nadzorczą sprawowaną przez Państwową Inspekcję Pracy. Ekspert współpracujący z największymi i najbardziej opiniotwórczymi podmiotami w kraju, zajmującymi się problematyką prawa pracy. Ma na swoim koncie współpracę m.in. z Ministerstwem Pracy i Polityki Społecznej, Dolnośląską Komisją Ochrony Pracy oraz czołowymi firmami wydawniczymi. Jest m.in. współautorem komentarza do Kodeksu pracy, autorem komentarza do ustawy o PIP, jak również komentarzy do kilkunastu rozporządzeń wykonawczych do Kodeksu pracy.
Sprawdź inne nasze serwisy
wiper-pixel