Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Wiejski, naturalny, domowy – kiedy możesz użyć tych określeń na swoim produkcie

Dodano: 13 lipca 2020

Podawanie informacji na produktach żywnościowych powinno służyć ochronie zdrowia i interesów konsumentów. Ma też zapewniać im możliwość dokonywania świadomych wyborów, zgodnych z ich wymaganiami i preferencjami, a także gwarantować bezpieczne stosowanie żywności. Niestety wielu producentów przekazuje informacje w sposób niejasny i wprowadzający konsumenta w błąd. Kiedy zatem będziesz mógł nazwać swoje produkty jako naturalne, domowe czy bez konserwantów?

Pozostało jeszcze 95 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników „Agrodoradca”



Dołącz do grona czytelników
„Agrodoradca”



Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Sprawdź inne nasze serwisy