Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Nowa strategia „od pola do stołu” to ograniczenie pestycydów o połowę do 2023 roku

Dodano: 13 lipca 2020

Kryzys związany z koronawirusem uwydatnił znaczenie solidnego i odpornego systemu żywnościowego, który funkcjonuje w każdych okolicznościach i jest w stanie zapewnić obywatelom dostęp do wystarczającej podaży żywności po przystępnych cenach. Ale pandemia to tylko jeden z przykładów. Coraz częstsze występowanie suszy, powodzi, pożarów lasów i nowych szkodników nieustannie przypomina o tym, że system żywnościowy jest zagrożony i musi stać się bardziej zrównoważony i odporny. Dlatego też Komisja Europejska przyjęła nową strategię „od pola do stołu”. Jak wpłynie na życie polskiego rolnika?

Pozostało jeszcze 89 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników „Agrodoradca”



Dołącz do grona czytelników
„Agrodoradca”



Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Sprawdź inne nasze serwisy