Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Ile mleka i produktów mlecznych spożywają Polacy? Co z tego wynika

Dodano: 30 marca 2020

Wielu z nas nie wyobraża sobie dnia bez szklanki mleka, jogurtu czy kawy z mlekiem. Według danych banku PKO w 2017 roku Polska była 5. producentem mleka w UE, 4. odtłuszczonego mleka w proszku, 3. producentem masła i 5. serów. Warto wiedzieć, że spożycie mleka surowego w naszym kraju spada, ale rośnie za to konsumpcja serów i przetworów mlecznych różnego rodzaju.

Pozostało jeszcze 93 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników „Agrodoradca”



Dołącz do grona czytelników
„Agrodoradca”



Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Sprawdź inne nasze serwisy