Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Kazeina w mleku

Autor: Joanna Cała

Dodano: 13 lutego 2020

Mleko krowie to wieloskładnikowy płyn, którego ponad 80% stanowi woda. Pozostałe składniki to tłuszcz, białko, minerały i cukier mlekowy (laktoza). Ilość składników mleka jest uwarunkowana genetycznie oraz środowiskowo. Z warunków środowiskowych najważniejsze jest żywienie oraz zdrowotność. W tym artykule skupimy się na białku w mleku krowim.

Pozostało jeszcze 95 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników „Agrodoradca”



Dołącz do grona czytelników
„Agrodoradca”



Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła

Autor: Joanna Cała

mgr inż. rolnictwa, doktorant z zakresu agronomii, hodowca bydła
Sprawdź inne nasze serwisy