Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Jak poradzić sobie z chwastami w soi

Autor: Joanna Cała

Dodano: 12 sierpnia 2019

Soja odgrywa kluczową rolę w nowoczesnym rolnictwie. Ze względu na unikalną, wysokiej jakości kompozycję białek, ziarna mogą być spożywane przez ludzi i zwierzęta. Aktualnie w naszym klimacie choroby soi i szkodniki są rzadkością (jeszcze), co powoduje, że uprawa tej rośliny jest mało intensywna – nie trzeba stosować środków grzybobójczych czy pestycydów. Moje doświadczenia polowe w uprawie soi pokazują, że jedną z najważniejszych kwestii mających wpływ na późniejszy plon jest zachwaszczenie. Jak sobie poradzić z chwastami w plantacji? Na co zwrócić szczególna uwagę?

Pozostało jeszcze 93 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników „Agrodoradca”



Dołącz do grona czytelników
„Agrodoradca”



Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła

Autor: Joanna Cała

mgr inż. rolnictwa, doktorant z zakresu agronomii, hodowca bydła
Słowa kluczowe:
soja
Sprawdź inne nasze serwisy
wiper-pixel