Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Jak się przygotować do uprawy bakłażana

Dodano: 1 lipca 2019

Oberżyna (Solanum melongena L.) pochodzi z Dalekiego Wschodu (Indie, Chiny), gdzie w warunkach naturalnych jest rośliną wieloletnią o dużym znaczeniu gospodarczym. W Europie największymi producentami i konsumentami oberżyny są Włochy, Francja i Bułgaria. W Polsce była już znana pod koniec XVIII wieku, chociaż początkowo była rośliną ozdobną, dopiero później – jadalną. W artykule przeczytasz m.in. o wymaganiach klimatyczno-glebowych i uprawowych bakłażana.

Pozostało jeszcze 95 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników „Agrodoradca”



Dołącz do grona czytelników
„Agrodoradca”



Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Słowa kluczowe:
uprawauprawa bakłażana
Sprawdź inne nasze serwisy
wiper-pixel