Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Grzyby z rodzaju Fusarium w kukurydzy a problem mikotoksyn

Dodano: 19 grudnia 2018

Grzyby z rodzaju Fusarium, obok opisanej w poprzednim numerze magazynu szkodliwości i bezpośredniego wpływu na wysokość i jakość plonu kukurydzy, mają także zdolność do wytwarzania mikotoksyn (ale nie wszystkie gatunki). Są to uboczne produkty przemiany ich materii o działaniu toksycznym na organizmy zwierzęce oraz człowieka.

Pozostało jeszcze 99 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników „Agrodoradca”



Dołącz do grona czytelników
„Agrodoradca”



Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Słowa kluczowe:
kukurydzauprawa roślin
Sprawdź inne nasze serwisy