Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Por – czy warto zostawiać do przezimowania w gruncie. Jakie są za i przeciw takiego rozwiązania

Autor: dr inż. Magdalena Świąder

Dodano: 21 września 2018

Por (Allium porrum) jest jednym z najpopularniejszych warzyw w Polsce. Znany był już w średniowieczu. Choć to dobrze znane warzywo, wielu rolników nadal miewa wątpliwości związane z jego uprawą – na przykład dotyczące przezimowania. Rozwiewamy je w tym artykule.

Pozostało jeszcze 93 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników
„Upraw w praktyce”



Dołącz do grona czytelników
„Upraw w praktyce”



Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła

Autor: dr inż. Magdalena Świąder

Kurator kolekcji roślin warzywnych Polska Akademia Nauk Ogród Botaniczny Centrum Zachowania Różnorodności Biologicznej w Powsinie
Słowa kluczowe:
rolnikuprawy
Sprawdź inne nasze serwisy
wiper-pixel