Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Jak najlepiej się przygotować do zbioru kapusty pekińskiej, dobre praktyki, sprawdzone pomysły

Autor: dr inż. Magdalena Świąder

Dodano: 21 września 2018

Kapusta pekińska jest gatunkiem coraz bardziej popularnym na naszym rynku, głównie ze względu na walory smakowe. Nadaje się do uprawy w klimacie umiarkowanym. Można ją długo przechowywać, co sprawia, że jest dostępna i spożywana niemal cały rok. Natomiast okres uprawy jest krótki. Zanim przystąpimy do jej zbioru, warto poznać sprawdzone sposoby jej ścinania, aby zapewnić zdrowe i nieuszkodzone okazy.

Pozostało jeszcze 92 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników
„Upraw w praktyce”



Dołącz do grona czytelników
„Upraw w praktyce”



Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła

Autor: dr inż. Magdalena Świąder

Kurator kolekcji roślin warzywnych Polska Akademia Nauk Ogród Botaniczny Centrum Zachowania Różnorodności Biologicznej w Powsinie
Słowa kluczowe:
rolnikuprawy
Sprawdź inne nasze serwisy
wiper-pixel