Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Pasternak – dawne i wartościowe warzywo. Dlaczego warto je uprawiać

Autor: mgr inż. Elżbieta Kapusta

Dodano: 6 lipca 2018

Dawniej bardzo powszechne warzywo na polskich stołach, dzisiaj nieco zapomniane. Pasternak. Wytrzymały na mróz. Dobry zarówno do spożycia, jak i na paszę. Poznaj pozostałe zalety uprawy pasternaku i dowiedz się, dlaczego warto wrócić do jego uprawy.

Pozostało jeszcze 98 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników
„Upraw w praktyce”



Dołącz do grona czytelników
„Upraw w praktyce”



Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła

Autor: mgr inż. Elżbieta Kapusta

Zakład Zasobów Genowych Roślin Ogrodniczych Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach
Słowa kluczowe:
rolnictworolnikwarzywa
Sprawdź inne nasze serwisy
wiper-pixel