Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Jarmuż – zapomniane warzywo. Przekonaj się, dlaczego warto wrócić do jego uprawy

Autor: mgr inż. Elżbieta Kapusta

Dodano: 10 maja 2018

Biorąc pod uwagę wiele zalet jarmużu, jego właściwości odżywcze i prozdrowotne, odporność na mróz i łatwość uprawy w Polsce, powinien on być szerzej rozpowszechniany i uprawiany, a także spożywany w większych ilościach, szczególnie w okresie zimowym, kiedy brak jest naszych świeżych rodzimych warzyw. Z tego artykułu dowiesz się, kiedy go wysiewać, jak chronić przed szkodnikami i przechowywać.

Pozostało jeszcze 95 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników
„Upraw w praktyce”



Dołącz do grona czytelników
„Upraw w praktyce”



Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła

Autor: mgr inż. Elżbieta Kapusta

Zakład Zasobów Genowych Roślin Ogrodniczych Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach
Słowa kluczowe:
rolnikuprawy
Sprawdź inne nasze serwisy
wiper-pixel