Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Dynia – zapomniane warzywo – znów w modzie

Autor: mgr inż. Elżbieta Kapusta

Dodano: 15 lutego 2018

Z roku na rok rośnie popularność dyni i wzrasta zainteresowanie jej uprawą. Dzięki rozpowszechnianiu jej właściwości odżywczych znajduje coraz szersze zastosowanie kulinarne i przemysłowe. Poza wartością biologiczną i odżywczą, za uprawą dyni przemawiają również takie względy jak wysoka plenność, łatwość uprawy i różnorodność użytkowania jej owoców.

Pozostało jeszcze 97 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników
„Upraw w praktyce”



Dołącz do grona czytelników
„Upraw w praktyce”



Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła

Autor: mgr inż. Elżbieta Kapusta

Zakład Zasobów Genowych Roślin Ogrodniczych Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach
Słowa kluczowe:
rolnictworolnik
Sprawdź inne nasze serwisy
wiper-pixel