Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Jest szansa, że żywność będzie zdrowsza

Joanna Banasiak-Lach

Autor: Joanna Banasiak-Lach

Dodano: 17 sierpnia 2017

Dnia 20 lipca 2017 r. Komisja Europejska poinformowała, że przedstawiciele państw członkowskich zagłosowali za przyjęciem wniosku Komisji w sprawie obniżenia poziomu akrylamidu w żywności. To oznacza, że po wdrożeniu nowego rozporządzenia przedsiębiorcy branży spożywczej będą musieli obowiązkowo stosować środki obniżające obecność tej rakotwórczej substancji proporcjonalnie do wielkości i charakteru ich zakładu.

Pozostało jeszcze 81 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników
„Upraw w praktyce”



Dołącz do grona czytelników
„Upraw w praktyce”



Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła
Joanna Banasiak-Lach

Autor: Joanna Banasiak-Lach

prawnik, redaktor publikacji z zakresu rolnictwa
Sprawdź inne nasze serwisy
wiper-pixel