Fachowe doradztwo z zakresu
prawa, upraw i hodowli

Śruta sojowa. Czym ją zastąpić i w jakich ilościach przy ustalaniu dawki żywieniowej

Autor: Dr hab. Jarosław Kański

Dodano: 23 października 2017

W ostatnim czasie obserwujemy intensywne zabiegi marketingowe dużych mleczarni mające na celu promowanie swoich produktów mlecznych, które mają pochodzić od krów żywionych bez udziału pasz genetycznie modyfikowanych (GMO). Początek dała OSM w Piątnicy, a w ślad za nią poszły inne duże mleczarnie: SM Spomlek, SM Mlekpol, Polmlek czy OSM Łowicz. Zatem dostawcy mleka do tych firm stają przed koniecznością wyeliminowania komponentów GMO z dawek pokarmowych.

Pozostało jeszcze 93 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Treść artykułu dostępna dla stałych czytelników
„Hodowla bydła w praktyce”



Dołącz do grona czytelników
„Hodowla bydła w praktyce”



Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła

Autor: Dr hab. Jarosław Kański

Katedra Żywienia i Dietetyki Zwierząt; Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Sprawdź inne nasze serwisy
wiper-pixel