Produkty ekologiczne coraz popularniejsze

5 sierpnia 2022

produkty eko coraz popularniejsze

Rynek żywności ekologicznej ma pozytywny wpływ na różnorodność biologiczną, tworzy miejsca pracy i przyciąga młodych rolników. Segment żywności ekologicznej w Polsce już teraz dynamicznie rośnie. W latach 2011–2018 jego wartość wzrosła w Polsce trzykrotnie i w 2018 roku przekroczyła 1 miliard złotych brutto. Ale to wciąż 20 razy mniej niż w Niemczech. Jak wygląda rynek żywności ekologicznej w Polsce? Jak duży jest potencjał i jak go najlepiej wykorzystać w kontekście ogłoszonej przez UE strategii?

Pełna treść dostępna dla zalogowanych użytkowników.

Pozostało jeszcze 90% treści.

Aby zobaczyć całą treść, załóż konto testowe lub zaloguj się.

  • Praktyczne porady ekspertów prawa rolnego, cywilnego, podatkowego
  • Fachowe informacje dotyczące upraw i hodowli zwierząt
  • Informacje o ważnych terminach
Słowa kluczowe:
produkty ekologiczne

Certyfikat rzetelnosciLaur zaufaniaSMB logoTop firma